Tek katlı prefabrik villa, Marmol Radziner Prefab

Prefabrik ev örneklerinden biri de Marmol Radziner Prefabrik tarafından 2005 yılında yapımı tamamlanmış Marmol Desert House. Toplam 230m2'lik bu tek katlı prefabrik villa yapımında kapalı alanları oluşturan 4, açık alanları oluşturan 6 adet modül kullanılmış.

Özellikle çöl ortamına uygun olarak şekillendirilmiş bu modern tasarımlı prefabrik villa, kurulduğu yerin sert hava koşullarından etkilenmemesi için güneşliklerle korunma yoluna gitmiş. 2 yatak odalı, kabaca L şekline sahip bu prefabrik yapıda en heyecan verici olan şey ise, açık ve kapalı alanların ustaca birbiri içine geçmesi. Böylece evin içinde ya da dışında geçirilen zamanlar, kişiyi aynı ölçüde bulunulan çevreyle yakın ilişki halinde tutuyor.

Marmol Radziner Prefab stüdyo bölümü
Stüdyo ve ziyaretçi yatak odası bölümü

Los Angeles'li mimar Marmol Radziner, kendi tasarımı için şunları söylüyor. "Kendi şirketimizde tasarladığımız prefabrik modüllerle inşa ettiğimiz bu yapıda çevre dostu ve dönüştürülebilir materyaller kullandık. Marmol prefabrik evini inşa ederken kullandığımız çelik panel ve çerçeveler geri dönüştürülebilir ve ahşap malzemeden daha dayanıklı. Çevre dostu malzemeler, güneş panelleri, izolasyonlu duvar panelleri ve diğer etkin enerji koruma yöntemleriyle yeşil ve doğayla barışık bir ev yaratmaya çalıştık."

prefabrik evler, varenda görünümü
Havuz önü varendası

prefabrik evler, arka görünüm
Ana yapı ve varendanın arkadan görünüşü

prefabrik ev, avlu


Etiketler: prefabrik evler, prefabrik villa
img

1 comments:

Adsız

internette rastladığım normal prefabrik ev modelleri ile karşılaştırıldığında bunlar asıl yaşanılası evler gibi geldi. çok güzelmiş. siteniz de oldukça başarılı.