Kullanılmış konteynerlerin geri dönüşümü, Keetwonen Projesi

Kullanılmış konteynerlerin yeniden işlevsel hale getirilmesine en iyi örneklerden biri, Hollanda'nın Amsterdam şehrinde Keetwonen Projesi adıyla hayata geçirilen öğrenci evleri.

Aynı zamanda konteynerlerin geri dönüşümünü sağladığı için çevreci bir proje olarak tanımlanabilecek bu ilginç prefabrik yapıda 1000 adet 40'lık konteyner kullanılmış.

Yerleşim amaçlı kullanılan her konteyner kendine ait özel bir balkona sahip. Dışa bakan yüzeyleri tamamen pencereye çevrilerek ışıktan maksimum olarak yararlanan bu konteynerler merkezi elektirik, internet ve network sistemine sahipler. Çatıda iyi yapılandırılmış drenaj sistemiyle kötü hava koşullarına karşı önlem alınmış. Aynı zamanda ısıyı düzenlemek için prefabrik yapı bloğunda merkezi bir havalandırma sistemi kurulmuş.

Keetwonen projesindeki konteynerler mutfak ve banyolarıyla birer ev olarak kullanıldığı gibi aynı zamanda kafe, supermarket, ofis ve spor amaçlı da kullanılmakta.







img

Bu konuyla ilgili [ 14 ] yorum yazılmış.

Unknown

SELAM OLSUN İYİ ÇALIŞMALAR AMA BU RESİMLERİ BAŞKA SİTEDEN CALDIĞINIZI BİLİYORUM İNSANLARI KANDIRMAKLA ELİNİZE BİŞEY GECMEZ ANCA KENDİNİZİ KANDIRISINIZ SİZ SİZİN GİBİLERDEN DOLAYI KRİZ YAŞANIYOR SAHTEKARSINIZ ADAM GİBİ RESİM CİZİP YAPABİLİRSİNİZ TÜRK ESNAFININ COK DAHA BÜYÜK YETENEKLERİ VARDIR SİZSE İİN KOLAYINA GİDİYORSUNUZ.LÜTFEN KOPYACILIK YAPMAYIN KENDİNİZ BİŞEYLER YAPIN

Burak BAYINDIR

arkadaşım buna calmak denmez insanlaa karşı adil ol zaten tenezzul edio kusaydın link değil projenn yapıldgı yeri bile ögrenebilrsin senn asine profenn sorumşlusu projeyi bizlere tanıttıgı için site sorumlusuna teşekur ediyo olmalı
kuccukken annen baban seni ffazla sevmedyse tasarımcı arkadaşımız ne ypsın...
bu arada bu site gibi bir site olsaydı turkiyedeki web anlaşyı değişirdi son derece başarılı bir tanıtım
bir gun batı prefabrigin müştersi olucam heralde nbenzer seyleri uretiyolardır yoksa site için düşüncelerim yukarıdaki sevgisiz arkadaşımnki gibi olucak ama ben sevgisiz büyümedim o ayrı bir konu ...

tebrikler
dentistmbb@gmail.com

Adsız

Selamlar,

Genel olarak bu site herhangi bir yere ya da şirkete bağlı değil. Sadece şehirleşmenin çok fazla ve plansız yaşandığı ülkemizde, bulunan her boş araziye bir villa dikme mantığından rahatsız olan birinin, "bakın şöyle şeyler de var" diye farklı bazı yöntemleri tanıttığı bir site.

O nedenle yukarıdaki tartışma gereksiz. Yine de herkese teşekkürler.

Adsız

tesekkurler, bu tur siteler ingilizce olarak vardi ama bunu yapana tesekkurler, kucukken kartondan evler yapan , maketlerle ugrasan, kibrit copunden birseyler yapan cocuklar varya, iste onlar bu sitenin kiymetini anlayabilir...:)))

julideya

Tebrik ediyorum...ellerinize sağlık
bende bir prefabrik ev yaptırmak istediğim için internette araştırma yaparken sizin sitenizi buldum.
Acaba bu şekilde modern konteyner ev yapan firma var mıdır Turkiye'de ?

Adsız

Teşekkürler Jülide,

Açıkcası onca internet gezintim sırasında bu tarz özelleştirilmiş prefabrik yapılar yapan bir Türk firmasına denk düşmedim. Sanırım talep eksikliği ya da firmaların müşteri profili nedeniyle ( fabrikalar ya da geçici çözüm istekleri ) bu tarz yapılara yönelmiyorlar.

Aslında kullanılan materyaller ve teknoloji, çok özel projeler haricinde neredeyse aynı. Yani Türk firmalarının bu tarz yapılar yapamaması için herhangi bir sebep yok. Belki de lüks-dubleks-tripleks-çelik tarzı prefabrik ev arayan kişiler daha sade ve çevreyle barışık yapılara yönelme eğilimine girerlerse bizim firmalar da bu talepe yanıt verirler.

Yine de konusunda güvenilir firmalara danışmakta yarar var diye düşünüyorum.

İlgin için tekrar teşekkürler.

Unknown

Sitede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.Çalıntı falan değil vatandaş güzel seyler yapmış her şey ortada
tepki gösteren arkadaşında tepkisinin sebebini anlamış değilim.Benim siteme de bekelrim. www.obalar.com

Adsız

kesinlikle o salak tartışmayı yaratan adam yani,çok açık ve net olarak bu sitenin yapımcılarının rakibidir tabi kedi uzanamadıgı cigere mındar dermiş yapamadıgı projelere taş atıyor ama türk halkı senin kadar beyinsiz degil kuzu;) sitede emegi geçen herkeze teşekkürler çalışmalarınızın devamını dilerim iyi çalışmalar...

bu arada ;
İYİ ÇALIŞMALAR BEN DOĞAN AKSOY..ŞİLE AGVA KURFALLI KÖYÜNDEN 1500 m2 LİK BİR ARSA ALDIM VE BU ARAZİYE YAZLIK YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM. YAZLIK EN AZ ÇATI KATI DUBLEX OLMAK ÜZERE 3 KATLI OLMASINI İSTİYORUM ODALARININ GENİŞ OLMASI GEREKİYOR RAHATLIK BAKIMINDAN.ARSANIN 100 m2 LİK KISMINI BU YAZLIK İÇİN DEGERLENDİRMEK İSTİYORUM. EN KISA ZAMANDA BANA FİYAT KONUSUNDA OLSUN DİGER KONULARDA OLSUN YARDIMCI OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM İYİ ÇALIŞMALAR...e-maii: dogan.ege.aksoy@gmail.com çok hoşuma gitti yapıtlarınız bana da yardımcı olursanız sewinirim iyi günler...

prefabrikyapi.blogspot.com

Merhabalar,

Sitemiz herhangi bir şirkete bağlı değildir ve prefabrik ev yapımı ile uğraşmamaktadır. Sadece dünyadan modern prefabrik ev örneklerine yer verilmektedir.

Ilginiz için teşekkürler.

Adsız

Selamlar;
Düşündüğümüz bir projeyle ilgili bizleri bayağı aydınlatan bu siteye gerçekten sonsuz teşekkürler. Eğer bir aksilik olmazsa bu sitedeki birkaç konteyner projesiyle düşündüklerimiz birbiriyle tam örtüşüyor. Belki esinlenmiş olacağız bazı şeylerden ama,kopya olmayacak, umarım projeyi uygulama yolunda çok engel çıkmaz karşımıza ve uyguladığımız anda da (ki imalatlarınıda kendimizin üstlendiği bir proje bu) Türkiye örneklerini bu sayfada hep beraber görürüz. Sevgiylekalın.
NOT: Proje şu an maliyetler aşamasına geldi yerle ilgili çalışmalarda sürüyor, hatta daha kendi işimizi yapmadan 3 adet sipariş görüşmemiz bile var :))

Admin

Adsız merhabalar,

Projenizle ilgili habere çok sevindim. Projenizi hayata geçirdiğinizde, lütfen iletişim linki vasıtasıyla bize haber verin ki biz de sitemizde yayınlayabilelim. Tabii yanına fotoğraflarını da eklerseniz süper olur.

Esinlenme konusuna çok takılmamak lazım. Bu sitede yayınlanan örneklerden bir kaçı, doğrudan üniversiteler tarafından başlatılmış projeler sonucunda hayata geçirilmiş. Ve eninde sonunda ana malzeme zaten bir konteyner ya da kutucuk :)

Kişisel olarak benim de "keşke yapabilsem" dediğim iki proje ise şunlar.

http://prefabrikyapi.blogspot.com/2008/10/moduler-yazlik-prefabrik-ev-momo.html

http://prefabrikyapi.blogspot.com/2008/03/weehouse-prefabrik-kabin.html

Adsız

:) Çok teşekkürler,
weehouse bizimde esinlendiğimiz bir proje, ve şu anda çizimleri biten maliyetlendirme aşamasına geldiğimiz projemiz, içinde tuvalet banyosuda var dışı ve içi tamamen ahşap kaplama (yalnız farklı dış kaplamalar üzerinde hala düşünüyoruz) bunun dışında sağ yan bölümdede yaklaşık 2mtx2.5mt lik bir pencere mevcut olup ön cephede de 1.5 metre hariç tamamen tabandan tavana camkapı var.
yapı tamamen konteynerden esinlenerek düşünüldü fakat biz konteynerden dönüşüm yapmadan iskeleti metal imal edip kaplamayı ve izolasyonunu yapmayı planlıyoruz.

Admin

Konu hakkında küçük bir görüş ve öneri.

Bu siteyi yapmaya başlamamdaki en büyük etken, bazı yorumlarımda da belirttiğim gibi, görülen her araziye bir trplex villa kondurma sevdası. Zaten o araziyi, doğasını sevdiğin için almışsın. Niye kendini o doğadan soyutlayıp, bir de bozarak gereksiz bir 3 katlı eve kapanıyorsun, değil mi?

Etkenlerden biri de, sitede yayınlanan örneklerin iç mimarileri. Küçük de olsa akıllıca planlanan yaşam alanları ve estetik. Çeşitli belediye yapılarında kullanılan prefabrikleri gördüğümde kendimi ya hastande hissediyorum ya da sanayi bölgesinde.

O nedenle yapmayı düşündüğünüz projenin iç mimarisini, mümkünse iyi ve estetik bir biçimde tasarlamanız, sanırım ki insanların tercihlerinde önemli bir faktör olacaktır. Mesela weehouse küçücük bir uygulama ama insan gerçekten de kendini o kulübenin içinde iyi hisseder. Hele de öyle bir manzara varsa :)