Konteyner tarzı ahşap prefabrik ev

ahşap prefabrik yapıAhşap malzemenin kullanıldığı bu harika görünüşlü prefabrik ev, Fransa'da faaliyet gösteren Olgga Mimarlık tasarımı bir yapı.

Yaklaşık 70 metrekare alana sahip olan bu prefabrik yapı iki adet konteyner mimarisinin uygulandığı prefabrik modül kullanılarak inşa edilmiş. Birbirinin üzerine oturtularak 2 katlı yaşam alanı sunan yapı herhangi bir temele ihtiyaç duymadan kurulabilmekte. Dayanak noktalarından biri ise gayet estetik bir görüntü sağlayan kütükler vasıtasıyla oluşturulmuş.

Olgga Mimarlık, bu hoş prefabrik yapıyı tasarlarken enerji sarfiyatı ve çevre konusuna da önem veriyor. Çatıda kullanılan güneş enerjisi sistemi ile sıcak su ihtiyacı karşılanırken, ahşap malzemenin kullanıldığı yalıtım teknikleriyle de evin enerji sarfiyatı düzenlenmiş. Yağmur suyunu toplama düzeneği ise prefabrik evin tuvaleti ve bahçe bakımı için gerekli suyun bir kısmını topluyor. Evin opsiyonları arasında yeşil çatı kurulumu da bulunmakta.

Olgga Mimarlık prefabrik yapı tasarım modellemeleri

prefabrik evin farklı açıdan görünümü

prefabrik evin iç yapısından bir görüntü

prefabrik ev 3D modelleme görüntüleri
img

Bu konuyla ilgili [ 2 ] yorum yazılmış.

Adsız

tek kelime süper yaa evı sırtıma alıp gıtcem ne guzel bır sey ya

prefabrikyapi.blogspot.com

Dediğine aynen katılıyorum. Bu tasarım bence de çok iyi ve uygulanması zor olmayan bir fikir. Her ne kadar sırtlamak zor olsa da :)